Klimatkontroll blir återförsäljare för Sverigepumpen

Klimatkontroll kommer i dagarna att bli återförsäljare för Sverigepumpen. För det skånska kyl- och värmepumpsföretaget är det här ingen ny bekantskap. Redan 1994 började Klimatkontroll arbeta med Kinnan AB, företaget bakom Sverigepumps-konceptet.

För Klimatkontroll innebär förändringen två nyheter. Den första är att man byter leverantör av Panasonicprodukter till Kinnan. Det andra är att man nu kan erbjuda LGs effektiva, tysta och designade värmepumpar till privatmarknaden.

– Värmepumparna från LG Electronics är unika bl.a. tack vare sin vackra design, berättar Peter Hornbeck, VD på Klimatkontroll. Utseendemässigt skiljer de sig radikalt från allt annat på marknaden och ljudnivån är extremt låg. Utöver att de tekniskt är optimerade för vårt hårda klimat är de också stilrena och smälter lätt in i inredningen. För oss innebär det en stor konkurrensfördel att få in LGs konsumentprodukter i sortimentet.

Bytet av distributör för Panasonics produkter kommer inte att innebära några skillnader för befintliga kunder. Alla garantier och åtaganden gäller som vanligt. När det gäller nya kunder kommer Klimatkontroll att kunna erbjuda ännu bättre villkor, med sex års helgaranti för både produkt och installation. Det är ett koncept som är unikt för Sverigepumpen och Kinnan.

– Sverigepumpens 6-åriga helgaranti är en riktig garanti, inte någon försäkringslösning. Det innebär en stor trygghet för kunden, förklarar Peter Hornbeck.

Om Sverigepumpen:
Sverigepumpen är ett varumärke för kvalitetsprodukter som Kinnan AB själv utvecklat. Kinnan har varit distributör för Panasonics luftvärmepumpar under mer än 30 års tid.