Klimatexperten Skåne AB

Klimatkontroll Syd AB tar ett stort steg mot fokuseringen på företagsmarknaden.

Den 1 september överlåter Klimatkontroll Syd AB alla sina åtaganden mot villakunder till Klimatexperten, en bifirma till Durabell AB – moderbolag till Klimatkontroll Syd AB.

 – Klimatkontroll har cirka 4000 privatkunder och 1000 företagskunder i registret som sträcker sig bakåt till 2007. Eftersom Klimatkontroll varit verksamt sedan 1968 finns det såklart ännu fler kunder där ute men detta är de vi har ”koll på” enligt Peter Hornbeck, VD för Klimatkontroll Syd AB och Durabell AB. Det är min uppfattning att det är så många kunder i antal och med så pass olika behov och problem att det är dags att dela upp dem för att kunna ge de olika kundkategorierna så bra service som möjligt, anpassat till deras olika önskemål. 

– Självklart kommer Klimatkontroll att ta ansvar för garantier m.m. mot våra befintliga kunder precis som tidigare, ingen behöver vara orolig – avslutar Peter Hornbeck.

Fotnot:

Klimatshoppen som sedan 2011 säljer filter till värmepumpar, värmepumpsskydd, luftrenare, avfuktare, luftfuktare m.m. online har i samma renodlingsprogram också nyligen skiljts av till Klimatkontrolls moderbolag Durabell AB.