Ett anrikt familjeföretag

Klimatkontroll AB har varit en välkänd aktör på marknaden i många år. Det är en andra generationens familjeföretag och startades 1968 av Carl Hornbeck.

I 60-talets Sverige var hettan på byggmarknaden intensiv. Nya lokaler och fastigheter uppfördes med en aldrig tidigare sedd hastighet. Mitt i allt det nya var det få som tänkte förebyggande underhåll.  Det var i detta sammanhang som Klimatkontroll grundades. Affärsidén var att erbjuda service och installation av olika inomhusklimatlösningar, både till villaägare och företag.

1973 kom oljekrisen och plötsligt blev det högaktuellt att tänka energisnålt. Här var Klimatkontroll i framkanten och kunde redan då erbjuda energismarta lösningar. Sedan dess har Klimatkontroll utvecklat en unik kompetens inom området.

1989 inledde Carl Hornbecks son Peter Hornbeck sin karriär inom företaget. Tio år senare bestämde man sig för att flytta företaget från lokalerna i Malmö till Vellinge.  Peter övertog då ledarskapet från fadern. Klimatkontroll växte snabbt och var vid det här laget en välkänd aktör på marknaden. 2008 flyttade man in i en egen fastighet i Vellinge.

2012 etablerades filial i Helsingborg.